27 maj 2013

Status gällande BONKA & SLÅ-tävlingen

Får man som fiskevårdsområde behandla ett bestånd av fisk precis som man känner och önskar? Får man leka allsmäktig och fatta beslut om hetsjakt på en art som är beständig och stadigvarande i sjön? Svaret på den frågan är helt klart NEJ! Ett fiskevårdsområde får ej få totalt frispel och handskas med sjöns tillgångar hur som helst! I lagen står att Länsstyrelsen har rätt att besluta om att ett fiskevårdsområde skall upplösas om FVO:t allvarligt missköter förvaltningen. Dessutom äger ett FVO rätten till en rad olika bidrag i form av pengar till sina fiskevårdande åtaganden. Visar det sig att fiskevårdsområdet missköter sig enligt fleratlet bestämmelse så riskerar de att förlora alla eventuella bidrag.

Efter en rad olika klantig muntliga uttalanden så som ”Gäddan skall bort” eller vad sägs om ”allt skall upp, annars ingen tävling alls” Så blir man ju bara matt, och vill sucka! Hur fan är detta ens möjligt???
Hur i helvete kan man få kalla sig för fiskeVÅRDSområde???
I dagsläget skall tävlingen även i år köras och ALLT SKALL UPP! Det sistnämnda är ett beslut som är tagit av FVO:t på deras fiskestämma. Jag antar då att just den biten framgår av deras protokoll från det aktuella mötet? Styrelsen för FVO:t har chansen att fatta ett nytt beslut vid en extra stämma, men ambitionerna till detta känns inte höga! Att verksamheten nu kommer att granskas, och än mer om ingen förändring sker i sista stund är väl helt klart! Lagtexter kan vara knepiga, men ack så tydliga.  Här nedan ser ni tidigare insändare! SPRID detta så folk vet vad som händer här i Lelången!